Samen aan de slag met NL Doet op zaterdag 12 maart 2022

Maak op zaterdag 12 maart kennis met Zaamslag Geleefd en de historie van de Zaamslagse begraafplaats. Samen gaan we grafstenen weer leesbaar maken. Al doende kom je in contact met de geschiedenis van het dorp.

Stichting Zaamslag Geleefd spant zich in om de geschiedenis van de Zaamslagnaren te bewaren. Wij vinden het belangrijk dat de begraafplaats er netjes bij ligt en dat de onderhoudskosten betaalbaar blijven. Door zelf de handen uit de mouwen te steken en klein onderhoud te plegen, wordt het nuttige met het aangename verenigd.

Wat gaan we doen?

We gaan grafstenen weer leesbaar maken!

 

Wij zorgen voor tuingereedschap, neem zelf stevige schoenen mee en kleding die een stootje kan hebben. Al werkend is er genoeg gelegenheid voor een gezellig praatje met andere vrijwilligers. Wij zorgen voor koffie,thee en een lunch.

Tijd en Locatie

We beginnen om 09:30. Om 15:30 zijn we klaar. Uiteraard is er tussendoor een koffie- en lunchpauze.

Zie ook het artikel in de PZC over de actie van vorig jaar.

Labels

Meld je aan als nabestaande en/of rechthebbende!

Van de 2.800 graven op Zaamslag dreigen er maar liefst 1.800 te worden geruimd. Bijvoorbeeld omdat er geen nabestaanden bekend zijn.

De eerste ruimingen beginnen in 2022!

Stichting Zaamslag Geleefd roept daarom alle inwoners en alle bezoekers van deze site op om zich te melden als nabestaande. Dat kan met onderstaand formulier.

Deel deze pagina!

Kent u mensen die op Zaamslag hebben gewoond of er familie hebben? Stuur dan deze pagina naar ze door en vraag ze om zich aan te melden!

Formulier
Als u hier uw emailadres invult, ontvangt u tevens onze nieuwsbrief. NB Uw emailadres wordt NIET op de site vermeldt en nergens anders voor gebruikt.
Ik ben nabestaande van
Als u op de hoogte wilt blijven van het verlopen van grafrechten, kunt u hier aangeven van wie u een nabestaande bent.
7 + 2 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.